İnternette Mobilya Satışı için Bilmeniz Gereken 6 Öneri

1 yıl önce

İnternette Mobilya Satışı için Bilmeniz Gereken 6 Öneri

E-ticaret sektörünün gün geçtikçe gelişmesiyle birlikte ihtiyacımız olan ürünlerin neredeyse tamamını internet üzerinden satın alabiliyoruz. Evlerimizin, ofislerin olmazsa olmazlarından olan mobilya da bunlardan biri. 

İnternetten mobilya satmak, son yıllarda oldukça popüler bir hale geldi. Ünlü markalar dahi fiziksel mağazaları haricinde internetten mobilya satışı gerçekleştiriyor. İnternetten mobilya satışının popüler bir hale gelmesiyle birlikte “İnternetten mobilya satışı nasıl yapılır?” sorusu sık sık sorulmaya başladı. 

Yazımızın devamını okuyarak, internetten mobilya satışı ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

İnternetten Mobilya Satışı Nasıl Yapılır?

İnternetten mobilya satışı yapabilmek için yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemleri 6 madde halinde tek tek ele alacağız;

1-Mobilya Çeşitlerine Karar Vermek

Bildiğiniz üzere evin farklı odalarında kullandığımız pek çok farklı mobilya çeşidi bulunuyor. Örneğin; yatak odası için yatak odası takımları, gardıroplar, baza ve karyolalar, oturma odası için koltuk ve kanepeler, TV ünitesi ve sehpası gibi daha pek çok farklı örnek verebiliriz. 

Bunca çeşit arasından sizin için en uygun olan mobilya çeşidini bulmalı ve bu çeşidin satışını gerçekleştirmelisiniz. 

Mobilya çeşidine karar verirken pek çok farklı parametreyi göz önünde bulundurmalısınız. İlk olarak hedef kitlenizi belirlemeli, sektörü bilmeli ve tedarikinde herhangi bir problem yaşamayacağınız mobilya çeşitlerine yönelmeniz daha sağlıklı olacaktır. 

2-Pazar Araştırması Yapmak

İnternetten mobilya satmak için pazar araştırması yapmalısınız. Pazar araştırması yaparak, hedef kitleniz ve internetten mobilya satışı ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Pazar araştırması sonucunda elde ettiğiniz bilgileri kullanarak, piyasaya uygun çözümler üretmeli ve başarılı olabilmek için gerekli adımları atmalısınız.

Bunun yanında pazar araştırması yaparak, internetten mobilya satışının mevcut durumunu daha yakından takip edebilirsiniz. Sektörün geleceği ile ilgili bilgiler edinerek, bu bilgileri kullanmalısınız.

Ayrıca belirli bir hedef kitleye göre internetten mobilya satışı yapacaksanız, hedef kitlenizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilmelisiniz. Bu ihtiyacı karşılamak için de detaylı bir pazar araştırması yapmalısınız.

3-Tedarikçi Bulmak

Eğer ürün bulamıyorsanız, hedef kitlenize hitap etseniz dahi doğal olarak satış gerçekleştiremezsiniz. İnternetten mobilya satışı için ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir tedarikçi bulmalısınız.

Tercih edeceğiniz tedarikçinin profesyonel bir şekilde çalışması son derece önemlidir. Örneğin; siparişleriniz belirtilen tarihte, hasarsız bir şekilde elinize ulaşmalıdır. Bunun yanında ürünleriniz montajı müşteriler tarafından gerçekleştirilecekse, tedarikçi tarafından montaj kataloğu hazırlanmalıdır. 

Doğru tedarikçiyi bulabilmek için arama motorlarını kullanabilir ya da etrafınızda internetten mobilya satışı yapan kimselerden yardım isteyebilirsiniz.

4-Dağıtım Sürecini Organize Etmek

Dağıtım sürecinin organizasyonu yaptığınız işe göre değişiklik gösterir. Eğer ürünlerinizi demonte bir şekilde teslim ediyorsanız ve montaj hizmeti vermiyorsanız, kargo firmalarıyla anlaşma yapmanız yeterlidir. Ancak ürününüzün satışının ardından montaj hizmeti de veriyorsanız, dağıtım sürecini buna göre organize etmelisiniz.

Bu noktada kargo anlaşmalarınızı satışları gerçekleştirmeden yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Böylece satış yapmaya başladığınız andan itibaren herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığınızı düşürürsünüz.

5-Web Sitesi Kurmak

İnternetten mobilya satışı gerçekleştirebilmek için web sitesi kurmak zorundasınız. Web sitesi kurmanın pek çok farklı aşaması olsa dahi genel olarak web sitesi kurmak için şunları yapmalısınız;

  • Alan ve adı hosting seçimi

  • E-ticaret paketi seçimi

  • Site tasarımı

  • Ürünlerin ve içeriklerin siteye yerleştirilmesi

Web sitesi kurmak ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için bu konu ile ilgili olan blog yazılarımızı okuyabilirsiniz.

6-Pazarlama Çalışmaları Yapmak

İnternetten mobilya satışında belirlediğiniz hedeflere ulaşabilmek için pazarlama çalışmaları yapmalısınız. 

Pazarlama çalışmaları kapsamında ilk olarak hedef kitlenizi etkilemelisiniz. Bu bağlamda hedef kitlenize özel paketler oluşturabilir, ürünlerin özelleştirilmesini sağlayabilir ve dönemsel indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Bunların yanında web sitenizin üst sıralara çıkması için SEO ve sosyal medyanın gücünden faydalanabilirsiniz.